Bureninfo

Algemeen

De werken zijn gestart op 18 maart 2019. Deze omvatten enerzijds het nieuwe Provinciehuis (aan de zijde van de Charles de Kerchovelaan) en anderzijds de privatieve ontwikkelingen (appartementen en een hotel). In de eerste fase wordt er aan het Provinciehuis gewerkt.


De oplevering van het nieuwe provinciehuis is alvast voorzien voor begin 2023, zodat de provinciale diensten, zoals voorzien, aansluitend hun intrek kunnen nemen.

Planning werken

De exacte planning van elke fase vindt u hier van zodra de werken worden aangevat.

Met de bouw van de woningen wordt gestart aan het begin van 2021. Eerst wordt aan de zijde van de Kattenberg gewerkt, de zijde van de Eeckhout start pas in een latere fase op (ten vroegste in 2022).

Met specifieke vragen kan u ook altijd terecht op de werf (via de werfketen aan de straatzijde van Eeckhout).

Werken in uitvoering

werf
x
vv


Voor het nieuwe Provinciehuis, dienden we eerst delen van de bestaande gebouwen (in bijzonder de voormalige sporthal) af te breken. Deze werken zijn volledig achter de rug.

De nieuwbouw zijde Kunstlaan is nu ook wind en waterdicht;

De dakwerken zijn voor een groot deel reeds afgewerkt met de nieuwe leien, alsook het nieuwe schrijnwerk van de gebouwdelen van het Provinciehuis.

Ook de werken aan het grote middenplein zijn in uitvoering. De waterdichting van de ondergrondse parking is afgewerkt. Het substraat voor het nieuwe park is aangelegd. De aanplant gebeurt in een volgende fase.

Kortom, we zijn nu in de laatste rechte lijn voor de afwerking van het Provinciehuis.

Dit betekent dat de laatste fase van technieken en nu ook de afwerking en inrichting volop in uitvoering zijn

Op die manier zal reeds een 1e deel van de gebouwen in gebruik worden genomen laatste kwartaal 2022.

De provincie verhuist dan aansluitend begin 2023

Daarnaast hebt u wellicht al opgemerkt dat nu ook de werken aan het statige gebouw aan de zijde van de Gaspar de Craeyerstraat zijn aangevat. De opening hiervan is voorzien in de zomer van 2024.

Contacteer ons

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Om uw privacy te beschermen maakt deze website gebruik van cookies. Lees ons privacy statement.